Euhm…weet je het zeker?

Ja klopt……ik heb het zelf in zijn handen gelegd en had ook wel kunnen bedenken dat het iets uitdagends ging worden. Op een vrijdagochtend, tijdens een wandeling in de bossen van Lievensberg vroeg ik Dennis om een nieuw trainingsdoel te gaan stellen voor mij. “We moeten gericht ergens voor gaan trainen, Den. Misschien moet ik ergens aan meedoen, ofzo. Iets doen wat ik nu nog niet kan”  Ik ben even bang geweest dat hij me klaar ging stomen voor defensie of een kickboxgala……maar nee, savonds kreeg ik een filmpje door; “Ik heb het, dit lijkt me wel wat voor je. Doe je mee?”

Uiteraard was ik onder de indruk, toffe beelden, maar…..ik zie daar toch mensen lopen? Ik bedoel; rennen? Dat wat ik nooit doe, ontwijk en vaak ga huppelen als Dennis het toch in een van de trainingen stopt. Toen bedacht ik me het moment van een paar weken hiervoor.  Dennis had een fittest voor me. 2200 meter lopen, sit ups, push ups en een speedmars. Met een big smile vertelde hij me wat we deze avond gingen doen. s’Avonds, in het donker, in de regen……maar hij meende het toch.

Boven verwachting liep ik 2200 meter binnen de tijd, knalde ik er genoeg pushups en situps uit op de koude ondergrond konden we starten aan de speedmars. Met tegenzin, maar ook met een enorme prestatiedrang. We liepen langs het water in de regen, cappuchon op, mijn hoofd naar beneden en daar ergens kwam de omslag. “Kop omhoog, Lieke, kijken waar je heengaat. Zoek je perspectief. Dat ligt niet op de grond.”  En hij had gelijk. Cappuchon af en kop omhoog. Hoe bijzonder ook, de regen voelde heerlijk op mijn gezicht en ik  was onverwoestbaar. Niet te verslaan; tenminste zo voelde dat. Het eindpunt was opeens zo ver niet, en bij binnenkomst overheerste de trots. Dik geslaagd voor de test!

Deze afstanden halen het natuurlijk niet bij de 168 KM van Coast to Coast, maar de vaardigheid om te lopen, over je grenzen heen te gaan, de mindset, het schakelen en de drang voor deze prestatie zijn er.

“Ok Dennis, ik doe zeker mee. Kom maar op” 

Lieke

© Copyright - Alles Geven